2020/01/15 Zárás!!!
2020/01/09 Lesifotók, instagram képek, L’Oreal Paris reklám
2020/01/04 Instagram képek
2020/01/02 Új kinézet, az év első instagram képei
2020/01/01 2019 utolsó insta képei
2019/12/09 14. L’Oreal Paris Women Of Worth Awards
EZIFBEpXkAQCmF6.jpg
EZMk0RfXsAI02Lf.jpg
EO_Exm1X0AIAOuA.jpg
EOwFwPwXUAEBKM2.jpg
EhdNHKLXYAAMNN5.jpg
EhA1RIXXgAI_NpZ.jpg
Eg9_10nXkAAjA5F.jpg
EgxM1wOXcAAqVyx.jpg
EgkqkzBWoAIf9Bi.jpg
Egm9tv1U4AA6bks.jpg
Egfh6G_VoAAEkGi.jpg
Egfh5xUU0AAvjEI.jpg
Egfh6iEVgAA0HiL.jpg
EgHySyHXkAEeWHZ.jpg
EgaJJUCWoAAzgpb.jpg
Ef6_WHnWsAADeuK.jpg
Ef_M_FJXgAgAfXb.jpg
Ef6_WjjXsAElS5g.jpg
Amber Laura Heard 1986. április 22-én látta meg a napvilágot a Texas állambeli Austinban, Patricia Paige internetkutató és David Clinton Heard vállalkozó első gyermekeként. 1988-ban született húga, Whitney Heard, aki jelenleg fotósként dolgozik. Aktív tagja volt egy iskolai színjátszó csoportnak, valamint helyi reklámokban és kampányokban is szerepelt. Abbahagyta a középiskolát, később azonban magántanulóként lediplomázott. Katolikus neveltetésben részesült, azonban 16 éves korában egy közeli barátja életét vesztette egy autóbalesetben, ezt követően pedig Amber hite megrendült, hamarosan pedig már ateistaként tekintett magára. 17 éves korában New Yorkba költözött és elkezdte építeni modellkarrierjét, hamarosan azonban a színészet mellett kötött ki.

KARRIER

Első szerepét 2004-ben a The WB sorozatában, a Jack és Bobbyban (Jack & Bobby) kapta, ahol egy epizód erejéig láthattuk, majd szintén ebben az évben feltűnt a The Mountain című szériában is. Első egészestés mozifilmszerepét is 2004-ben kapta, Billy Bob Thornton, Garrett Hedlund és Connie Britton oldalán mutatkozott a Péntek esti fények (Friday Night Lights) című sportdrámában. 2005-ben vendégszereplő volt A narancsvidék (The O.C.) című sorozatban, majd a Dögölj meg, édes! (Drop Dead Sexy) vígjáték szereplőgárdáját erősítette. Szintén ebben az évben alakította Charlize Theron fiatal énjét a Kőkemény Minnesota (North Country) című drámában, mely olyan neveket soroltatott fel, mint Jeremy Renner, Sean Bean, Woody Harrelson, Richard Jenkins és Michelle Monaghan.

2006-ban az Alpa Dog és a Price to Pay című filmek mellett megkapta a Majd meghalnak Mandy Lane-ért (All the Boys Love Mandy Lane) című horrorfilm főszerepét. 2007-ben vendégszereplő volt a Kaliforgia (Californication) című SHOWTIME sorozatban, majd még ebben az évben startolt a The CW-n saját sorozata, A pálmák árnyéka (Hidden Palms). A szériában Greta Matthewst keltette életre, aki a történet szerint elvesztette édesanyját és barátját is. A készítők arra kérték, hogy a szerep kedvéért adjon le pár kilót, így az első és második epizód forgatásai között 25 kilót adott le, ami összesen négy hónapot vett igénybe. A csatorna a tervezett 12 epizód helyett csak 8-at vetített le, az alacsony nézettségre hivatkozva pedig még júliusban kaszálták a sorozatot.

2008-ban három filmben is láthattuk: a Sose hátrálj meg (Never Back Down) című sportdrámában, Az informátorok (The Informers) című krimiben, illetve feltűnt az Ananász expressz (Pineapple Express) című vígjátékban Seth Rogen és James Franco oldalán. A 2008-as sikereket követően megkapta a Young Hollywood Awards legjobb feltörekvő színésznőnek járó díját. 2009-ben A mostohaapa (The Stepfather) című krimi és az Eladó a családom (The Joneses) című vígjáték szereplőgárdáit erősítette, majd még ebben az évben szerepet kapott a Zombieland című kaland-horrorban Jesse Eisenberg, Emma Stone és Woody Harrelson oldalán. 2010-ben egy újabb horrofilmben próbálta ki magát, mégpedig a The Wardban, majd az És hamarosan a sötétség (And Soon the Darkness) című krimiben láthattuk. 2011-ben indult új sorozata az NBC-n The Playboy Club címmel, mely a nyuszilányok életét mutatta be az eredeti Playboy Klubban, a ’60-as évek Chicagójában. Az alacsony nézettségre hivatkozva a csatorna végül 7 epizód után törölte a műsorról a szériát. A sorozat mellett két filmben is feltűnt, női főszereplőként láthattuk a Féktelen harag (Drive Angry) című Nicolas Cage akciófilmben, valamint megkapta Chenault szerepét a Rumnapló (The Rum Diary) című vígjátékban, melynek címszereplője Johnny Depp volt. Később bejelentették, hogy a szerepre eredetileg Scarlett Johansson és Keira Knightley is jelentkeztek.

Egy év kihagyással, 2013-ban tért vissza újból a filmiparba, ő alakította többek között a Syrup című film főszerepét, majd feltűnt a Paranoia című thrillerben Liam Hemsworth, Gary Oldman és Harrison Ford oldalán. Szintén ebben az évben tűnt fel a Machete gyilkol (Machete Kills) című akciófilmben, mely olyan neveket vonultatott fel, mint Danny Trejo, Mel Gibson, Michelle Rodriguez, Sofía Vergara, Charlie Sheen, Lady Gaga, Antonio Banderas és Cuba Gooding Jr. 2014-ben a 3 nap a halálig (3 Days to Kill) című akciófilm szereplőgárdáját erősítette, majd 2015-ben a nagysikerű Magic Mike folytatásában, a Magic Mike XXL-ben tűnt fel Channing Tatum, Joe Manganiello és Matt Bomer mellett. Szintén 2015-ben jelent meg A dán lány (The Danish Girl) című életrajzi-dráma, mely az első nemátalakító műtétet veszi alaptörténetül. A film egyébként hatalmas sikernek örvendett a kritikusok körében, olyannyira, hogy négy Oscar-jelölést is bezsebelt, melyből egyet díjra is váltott: a produkció másik sztárja, Alicia Vikander megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. A David Ebershoff könyve alapján készült kétórás film egyébként 2000-ben kezdték el tervezgetni, az első forgatókönyvet pedig már 2004-ben megírták – 15 évbe telt, mire valóban eljutottak a film megvalósításához. Megjelenése után több ízben is hatással volt az emberekre, számos kutatást is eredményezett, főleg a transzneműségre, illetve a korszakra koncentrálva, valamint 2016-ban Koppenhágában – a karakterek szülővárosában – egy művészeti kiállításnak volt témája a filmben felvázolt szereplők élete.

London Fields című krimijének megvalósítása alatt több problémába is ütköztek, 2015 szeptemberében a rendező, Mathew Cullen vádat emelt a producerek ellen arra hivatkozva, hogy az ő tudta nélkül próbáltak többször is változtatni a filmen. A vád tartalmazta többek között azt is, hogy a szóban forgó producerek, Chris Hanley és Jordan Gertner pornográf elemek mellett a szeptember 11-ei terrortámadásra emlékeztető képeket is felhasználtak volna a filmhez, és mivel a forgatókönyv ezeket nem tartalmazta, így sem a rendező, sem a szereplők nem adták beleegyezésüket. A producerek emellett nem voltak hajlandók kifizetni a rendezőnek a megállapodásban szereplő pénzösszeg egészét, valamint a film megjelenésének is több korlátot szabtak, például nem akarták biztosítani a premier helyszínét, illetve az azt követő három nyilvános vetítést – ezekben szintén megegyeztek a rendezővel a forgatások kezdete előtt. A pereskedés azonban nemcsak a rendező és a producerek között zajlott, 2016-ban Chris Hanley Ambert is beperelte szerződésszegés vádjával, miután a színésznő nem volt hajlandó megszabadulni ruháitól egy jelenet kedvéért. 2017-ben Amber emelt vádat a producerek ellen, miután tudta nélkül testdublőrt alkalmaztak az általa korábban elutasított szexjelenet leforgatásához. A forgatókönyv elolvasása után Amber ragaszkodott hozzá, hogy korlátozzák az őt érintő meztelenkedést és szexjeleneteket, később pedig módosíttatta a szerződését és egészében eltörölték ezeket a jeleneteket. Ez vezetett Hanley 2016-os peréhez. Az Amber által emelt vád tartalmazza, hogy a producerek titokban vették fel a jeleneteket és az ő, illetve a rendező tudta nélkül alkalmazták volna őket, ezzel pedig súlyos személyiségi jogsértért követtek el. A folyamatos pereskedés az oka annak, hogy az eredetileg 2015 végére ígért film előreláthatólag csak 2017 végén jelenik meg.

2016 januárjában megkapta Mera, azaz Aquaman szerelmének szerepét a DC Comics moziuniverzumában, így 2017-ben láthattuk Az Igazság Ligája (Justice League) című produkcióban, majd 2018-ban érkezik az Aquaman című film, melyben Jason Momoa oldalán tűnik majd fel. Az Aquaman produkciói 2017 májusában kezdődtek Ausztráliában, valamint Olaszországban, Kanadában és Tunéziában is forgattak. A film előreláthatólag 2018 decemberében jelenik meg.

Három további produkcióban kapott szerepet, melyek egyelőre megjelenési dátum nélkül futnak. Jelenleg is zajlanak Gully című filmjének forgatásai, mely három tini életét mutatja majd be a disztópikus Los Angelesben, illetve láthatjuk majd a Run Away With Me krimiben. 2018 áprilisában jelentették be, hogy feltűnik majd Elisabeth Moss oldalán a Her Smell című drámában.

MAGÁNÉLET

2010-ben a GLAAD 25. évfordulóját ünneplő rendezvény keretei között szexuális orientációjáról így nyilatkozott: “Nem tartom magam sem homo-, sem heteroszexuálisnak – voltak sikeres kapcsolataim nőkkel és férfiakkal is. A szerelem az szerelem, egyedül a személy számít.”

Öt évig párkapcsolatban élt Tasya van Ree fotóssal. 2009 szeptemberében Ambert a Seattle–Tacoma Nemzetközi Repülőtéren letartóztatták családon belüli erőszak gyanújával, miután összetűzésbe keveredett, majd erőszakos viselkedést tanúsított akkori barátnőjével szemben. Az incidensről először 2016 júniusában értesült a sajtó, miután Amber beperelte akkori férjét, Johnny Deppet családon belüli erőszak vádjával. Az érintett Tasya van Ree ezt követően tisztázta a helyzetet és a 2016 nyarán kiadott nyilatkozatában elárulta, hogy félreértés volt az egész, Amber ellen pedig hamar ejtették a vádakat.

A Rumnapló forgatásain találkozott Johnny Depp színésszel, akivel Depp válását követően, 2012-ben kezdek el találkozgatni. 2013 karácsonyán eljegyezték egymást, majd 2014 nyarán szakítottak. Az apróbb nehézségek ellenére a páros végül 2015. február 3-án összeházasodott egy privát ceremónia keretei között Los Angelesben. Végül 2016. május 22-én Amber kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva beadta a válókeresletet, majd 27-én távoltartási végzést kérelmezett, melyet a bíróság biztosított számára. Ezt követően családon belüli erőszak vádjával perelte Deppet, állítása szerint férje többször is bántalmazta házasságuk alatt, azonban 2016 augusztusában visszavonta a vádakat. Az ügyben augusztus 16-án született egyezség, ezen a napon mindkét fél szóvivője kiadott egy nyilatkozatot, melyben kimondták, hogy egyik fél sem vádaskodott alaptalanul, valamint egyikőjüknek sem állt szándékában fizikai vagy mentális kárt okozni a másikban. Amber nyilatkozatában feltűntették azt is, hogy a válásból befolyó 7 millió dollárt jótékony célokra költi. A válást 2017 januárjában véglegesítették.

2016 júniusában röppentek fel először a pletykák, miszerint Elon Musk üzletemberrel találkozgat, akinek nevéhez egyébként olyan vállalkozások köthetők, mint a PayPal, a Tesla Motors autógyártó cég és a SpaceX űrkutatási vállalat. Kapcsolatukat 2017 áprilisában erősítették meg. 2017 augusztusában a páros szakított, melynek elsődleges oka a távolság volt, illetve mindkét fél szeretett volna karrierére összpontosítani. Musk a szakításról így nyilatkozott: “Annak ellenére, hogy Amber és én különváltunk, továbbra is közeli barátok vagyunk és szeretjük egymást. A távkapcsolatok mindig bonyolultak, főleg abban az esetben, ha mindkét fél elsősorban a munka mellett kötelezi el magát”. 2017 decemberében felmelegítették kapcsolatukat, majd 2018 februárjában ismét szakítottak.

2018 májusától 2019 elejéig Heidi Klum exével, Vito Schnabel kurátorral alkotott egy párt, 2019 márciusa óta pedig a nagy sikerű Az című filmadaptáció rendezőjével, Andy Muschiettivel találkozgat.

AKTIVIZMUS ÉS JÓTÉKONYSÁG

Karriere kezdete óta rendszeresen támogat különböző szervezeteket, például a szegénység ellen harcoló Habitat for Humanityt. A keresztény társaság évente több száz házat épít világszerte a szegények, illetve a hátrányos helyzetű emberek számára, elsősorban önkéntesek segítségével. Rendszeres támogatója az Art of Elysium nonprofit szervezetnek is, melynek tagjai elsősorban a művészet fellendüléséért harcolnak. 2012 óta Amber az évente megrendezett gálákon is rendszeresen részt vesz. Szintén adományozója az Amnesty Internationalnek, mely az alapvető emberi jogok védelméért harcol világszerte, és több mint 7 millió taggal büszkélkedhet; illetve a Girl Up nevű szervezetnek, mely világszerte egyenlő jogokat követel a nők számára is. A szervezet napi szinten küzd a fejlődő országokban élő nők megfelelő oktatási körülményeinek és egészségügyi ellátásának biztosításáért, számos programot szervez a migráns nők védelméért, valamint harcol a nők ellen elkövetett testi, lelki és szexuális erőszak visszaszorításáért.

2017 óta a SAMS, avagy a Syrian American Medical Society permanens támogatója. A SAMS egy nonprofit, nem politikai jellegű egészségügyi szervezet, melynek tagjai Szíriában és szomszédos országaiban mentenek életeket. A szervezet elsődleges célja a Szíriában munkálkodó orvosok, illetve egészségügyi létesítmények védelme és pénzbeli támogatása. 2018 áprilisában Amber a SAMS támogatásával Jordániába utazott, ahol meglátogatta a Zaatari menekülttábort, később pedig részt vett egy sajtókonferencián Ammánban. Május 4-én Amber volt a SAMS jótékonysági rendezvényének házigazdája.

Válását követően több ízben is felhívta a figyelmet a családon belüli, illetve a nemi erőszakra. A 2016-os Glamour Women of the Year Awards keretein belül Emily Doe, egy korábbi nemi erőszak áldozatának olvasta fel nyílt levelét Gabourey Sidibe és Freida Pinto színésznők társaságában, majd ebben a hónapban a #GirlGaze projekt támogatásában egy közszolgálati nyilatkozat formájában beszélt a nők ellen elkövetett erőszak visszaszorításának létfontosságáról. Szintén 2016-ban a Porter magazin decemberi száma közölte Amber nyílt levelét, melyben saját tapasztalatait fogalmazta meg. A válásból befolyó 7 millió amerikai dollár értékű összeget az American Civil Liberties Unionnak, illetve a Los Angeles-i gyermekkórháznak ajánlotta fel. Előbbi szervezet nyíltan lép fel a családon belüli erőszak elszenvedőinek védelmében. 2018 áprilisában a Los Angeles-i gyermekkórház nyílvánosságra hozta 2017-es adományozóik listáját, melyen Amber neve is szerepel.

ÉRDEKESSÉGEK

→ Julia Roberts, Cate Blanchett, Hilary Swank, Natalie Portman és Charlize Theron inspirálják leginkább.
→ Egy ’68-as Mustang büszke tulajdonosa.
→ Tony Scottot, Pedro Almodóvart and Alejandro González Iñárritut nevezte meg, mint kedvenc rendezői.
→ Két yorkshire terriere van, Pistol és Boo.
→ Szeret olvasni, a kedvenc írója Ayn Rand.
→ Közeli barátok Cara Delevingne-nel és Margot Robbie-val.
→ A kedvenc filmje a 2007-es Juno.
→ Gyerekkorában általában édesapja lőtte vagy horgászta a vacsorájukat.
→ 2009-ben csináltatta első tetoválását, a bal oldalára egy Pablo Neruda verset varratott, mely angolul így hangzik: “I love you as certain dark things are to be loved, in secret, between the shadow and the soul”.
→ 2015-ben csináltatta második tetoválását, szintén egy vers, ezúttel Omar Khayyam perzsa költő tollából. Angolul így hangzik: “Since the fate of the world is non-existence, since you exist; be merry”.
→ Mai napig jó kapcsolatot ápol exbarátnőjével, Tasya van Ree fotóssal, aki gyakran kéri fel Ambert, hogy álljon modellt a képeihez.

Forrás: @